bridge

Gæst hos Hay4you

I mere end 20 år har Hay4you tilbudt gæster fra hele verden midlertidige hjem i København. Vi forsøger at imødekomme dine behov efter bedste evne hvad enten du bor hos os af erhvervs, fornøjelses, uddannelses eller familiemæssige årsager.

Alle vores lejligheder tilhører københavnere som valgt, at åbne deres hjem for at kunne tilbyde dig en unik oplevelse af byen. Denne side vil hjælpe dig med at falde tilrette i og passe på dit nye hjem.

Hjem kære hjem

Når man flytter til et nyt sted kræver det ofte noget tilpasning. Der er altid nye ting som skal læres og regnes ud. Hvert sted har sine egne særlige regler og traditioner.

Tilmelding: Hvis du har planer om at bo på adressen i en længere periode vil du måske registrere dig hos Borgerservice for at modtage nyt CPR kort. Eftersom vores lejligheder er privatejede er registrering kun mulig på udvalgte adresser. Kontakt venligst Hay4you for rådgivning om registrering.
Et depositum på 500,- vil blive opkrævet hvis registrering er muligt, den returneres ved fraflytning når afmeldning er bekræftet. 
Post: Som regel kan du modtage privat post på din adresse ved hjælp af en c/o adresse . Alternativt kan du have en personlig postboks på vores kontor i Knabrostræde.keys

Nøgler: Du vil modtage nøglerne til lejligheden fra Hay4you. Flere og flere bygninger opererer med systemnøgler, der tjener som nøgle til både hoveddøren, indgang til lejligheden og endda til postkassen. Andre bygninger har ældre systemer og ind imellem kan man være nødt til at lære et lille trick for at kunne åbne døren.

At leve københavner livet

Københavnerne er generelt venlige og meget stolte af deres hjem. Nogle folk oplever, at de kan være lidt tillukkede. Så hvis naboerne ikke hilser når de møder dig første gang på trappen, så tag det ikke nært. De skal nok varme op til dig. Her er nogle almene husregler, der er værd at huske når man bor i byen.

Beboere og besøgende: Kapaciteten for hver lejlighed er angivet i vores kontrakter med ejerne og findes angivet på profilerne på hjemmesiden. Selvfølgelig må du få så meget besøg du vil, men du bedes informere os om eventuelle langtidsgæster.

Støj: På hverdage er det høfligt at afholde sig fra at støje kraftigt efter 20:00, så det er en god ide derefter at skrue lidt ned for musikken, og sørg for at tøjvask er klaret inden. I weekenden strækker denne grænse sig til omkring midnat (gælder dog ikke for vaskemaskinen). Hvis du vil holde fest eller sammenkomst kan du underette naboerne ved at hænge et skilt op i trappeopgangen, dette er normalt rigtig værdsat.

Skader: Ulykker sker for selv de bedste af os. Hvis noget mindre er gået istykker venligst erstatte det. Skulle der opstå en større skade kontakt Hay4you's kontor - vi sætter meget pris på, at du hjælpe os med at passe på lejlighederne. Skulle noget allerede være beskadiget når du flytter ind, som blev overset af vores team, bedes du informere os. Vi er her for at få tingene til at fungere.

Gulve: Som bekendt er det kotyme i Danmark at tage skoene af når man er i sit hjem. Dette er både af hensyn til underboen, men også for at skåne lejlighedernes fine trægulve. Er der lidt træk om vinteren klares dette med uldsokker eller et par sutsko.  

Køkkenborde: Da træ er med til at skabe en hyggelig stemning findes der træborde og køkkenborde i mange lejligheder. Da materialet er organisk så tåler det kun en bestemt mægde vand inden den tager skade. Husk at tørre bordene ordentligt af og stil ikke opvask direkte på bordet eller viskestykker. Sig endelig til hvis du mangler opvaskestativ eller synes at bordet skal have behandling.

Internettet: Er til for at gøre livet meget lettere, og er for det meste fantastisk. Men nogle gange fungerer skidtet ikke. Hvis du har prøvet koderne på din kontrakt, og trykket på genstart knappen, kan du prøve at nulstille modemet ved at skubbe en stift i det lille hul på bagsiden af ​​modemet og holde den stille indtil alle lamper er slukket (ca. 30 sek.). Hvis dette mislykkes er næste skridt at kontakte udbyderen.

Affald: Københavns Kommune har for nyligt implementeret affaldssortering. Man finde bøtterne i gården med mærkerne: "plast ", "metal", "elektronik", "Papir & pap" og "Affald ". De fleste flasker du køber i butikkerne er pantflasker og du får panten retur ved at bruge flaskemaskinerne i supermarkederne. De ikke-refunderbare flasker kan afleveres i de sorte UFO -lignende flaske containere rundt omkring i byen.

Vand og kalk: Vandet i København har et højt kalkindhold. Dette kan vise sig en irritation på både badeværelsesfliser, elkedler, strygejern og andre husholdningsartikler som regelmæssigt kalkes til. Afkalkning foretages nemt ved hjælp af eddike eller afkalkningsprodukter.

Afløb: Er oftest velfungerende, men i nogle ældre bygninger kan afløbbene blive tilstoppet ind imellem. I supermarkederne finder du en flaske "Afløbsrens" for omkring 15 kr. Normalt klarer 1/2 flaske ærterne. Hæld det ned i afløbet og lad det sidde i mindst 1/2 timer før du skyller igennem med vand. Brug ikke vandet mens du afløbsrenset arbejder.

Varme og udluftning: De fleste lejligheder har centralvarme. Dette reguleres i selve bygningen og er lukket mellem marst og oktober. Indstil termostaterne de koldere måneder på 3 for at få en god varme. Husk at lufte ud i lejligheden en gang om ugen, for at undgå mug, og luk for varmen imedens.

Har du et vedligeholdelsesproblem som ikke kan løses?
Kontakt venligst: care@hay4you.dk

Tak for dit besøg!